Kirsten Dunst (Mary Jane Watsonová)

1. června 2007 v 1:00 | Zdroj-kfilmu.net |  Kirsten Dunst

Rodné jméno

Kirsten Caroline Dunst

Místo narození

Point Pleasant, New Jersey, USA

Datum narození

30. dubna 1982 (Býk)
25 let (26. narozeniny slaví za 344 dní)

Kam si napsat o autogram

c/o William Morris Agency
One William Morris Place
Beverly Hills, CA 90212
USA
//<![CDATA[ //]]>
více adres

C/O Iris Burton Agency
8916 Ashcroft Ave
Los Angeles, CA 90048
USA //<![CDATA[ //]]>

Výběrová filmografie (herecká)

Tato filmografie je generována z filmů, které jsou v naší databázi filmů.
2009Sweet Relief (Marla Ruzicka)
2007Spider-Man 3 (Mary Jane Watsonová)
2006Marie Antoinetta (Marie-Antoinette)
2005Elizabethtown (Claire Colburn)
2004Spider-Man 2 (Mary Jane Watson)
Věčný svit neposkvrněné mysli (Mary)
Wimbledon (Lizzi Bradburyová)
2003Muž, který zabil (Sofia Mellingerová)
Úsměv Mony Lisy (Betty Warrenová)
Kaena: Proroctví (Kaena - hlas)
2002Spider-Man (Mary Jane Watsonová)
2001Holka jako lusk / Skousni to! (Kelly Woods)
Šílená / Krásný (Nicole Oakleyová)
Lepší společnost (Marion Daviesová)
2000Bravo, girls! (Torrance Shipmanová)
Vrána 3: Návrat (Erin Randallová)
Město hazardu (Lidda Doyles)
1999Krása na zabití (Amber Atkins)
Smrt panen (Lux Lisbonová)
Čmuchalky (Betsy Jobsová)
Ďáblova čísla (TV) (Hannah Sternová)
1998Malí válečníci (Christy Fimpleová)
1997Vrtěti psem (Tracy Limeová)
Anastasia / Anastázie (1997) (malá Anastasia)
Odvážné srdce (Bonnie)
1996Matka noc (mladá Resi Nothová)
1995Jumanji (Judy Shepherdová)
1994Interview s upírem (Claudia)
Malé ženy (malá Amy)
Hamouni (Jolene)
1990Ohňostroj marnosti (Campbell McCoyová)
1989Povídky z New Yorku (Lisiina dcera)
Průměrné hodnocení 32 filmů ve filmografii je 63.4%.

Životopis

Každý, kdo v roce 1994 viděl Interview s upírem, nežasl nad výkony slavné trojky Cruise - Pitt - Banderas, ale především malé kudrnaté holčičky Claudie, jakési Kirsten Dunst. Bylo jí dvanáct, byla velmi roztomilá - a zároveň se kamarádila s krvežíznivými stvůrami. Pekelná kombinace. Její talent nezaznamenali jen diváci a kritici (mj. nominace na Zlatý glóbus), ale samozřejmě i všímaví producenti a režiséři, a tak sláva malé Kiki, jak bývá přezdív //<![CDATA[ //]]> ... zbytek textu
ána, na sebe nenechala dlouho čekat (v televizi a filmech se ale objevovala už od svých tří let).
Bezpochyby patří do pomyslné desítky nejlepších mladých hereček současnosti a je jen otázkou času, kdy konečně získá nějakou významnou cenu. V její filmografii se ovšem zatím nějaká vyloženě dramatická role neobjevila: libuje si spíše v romanticky laděných rolích, které jsou napříč žánry (Malé ženy, Wimbledon, Spire-Man, Elizabethtown...).
//<![CDATA[ //]]>

Zajímavosti, drby

Její otec Klaus je původem Němec. Matka Inez vlastnila galerii. Rodiče se ale rozvedli. Má bratra Christiana.

Přezdívku Kiki má už od dětství. Neuměla tehdy vyslovit své jméno (které se čte "kírsten").

Dva roky chodila s Jakem Gyllenhaalem (Den poté).

Dělala roztleskávačku.

Rudá kštice, kterou má v Spider-Manovi, je paruka.

Jejími oblíbenými filmy jsou Schindlerův seznam, Annie Hallová a Střihoruký Edward.

Odkazy do internetu

IMDb
Fanouškovské stránky:
Kirsten Dunst.org
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama